В навечерието на предстоящите светли празници едни малки и скрити благодетели отвориха сърцата си, за да оставят доброто да излезе.

Това са учениците от 5 “а“ клас на ОУ “Св .св. Кирил и Методий“- град Свети Влас. Те се включиха в инициативата „Коледа за всеки“, като сами избраха самотна майка с малко дете от Северозападна България, на която да помогнат в тези трудни времена. Изненадващото в случая е, че малките благодетели се организираха сами, като подготвиха пратки с пакетирани храни, дрехи, обувки, играчки и всичко необходимо за посрещането на предстоящите светли празници.

Това добро дело наистина можеше да остане изцяло самостоятелна ученическа инициатива, ако не беше проблемът с изпращането на пратките, защото децата са непълнолетни. Единствено тук се включват тяхната класна ръководителка- Дияна Керемедчиева и родителите. Трогнати от желанието на петокласниците да помогнат на семейство в нужда, възрастните поемата логистиката на инициативата, допълват кашоните с подаръци и продукти, и добавят скромна парична сума.

Така за два дни доброто намира физически израз и прави една майка и нейното дете щастливи. А когато това добро гледа от детските очи можем да кажем, че е благословено.