Поздрав от Димитър Павел Кузов 5 в клас !

Децата от 1 б клас отбелязаха Деня на народните будители, като оцветиха ликовете на някои от тях и изпяха песен.

https://www.facebook.com/groups/348754305230689

Учениците от VIa клас отдадоха почит към паметта на всички наши Народни будители. С много всеотдайност те изработиха постер, благославяйки тяхното дело. С дълбоко чувство на признателност нашите шестокласници призовават – “Да се преклоним пред народните будители и да им благодарим, защото те изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена за славното минало на Отечеството в идеал и съдба на цял един народ!”. Честит празник!

По случай 1 ноемрви – Ден на народните будители,учениците от 2 – “б” клас с класен ръководител Ани Мудева , посетиха своите приятели от 1 – “а” клас и обогатиха техните знания за народните будители и изпяха песен в тяхна чест. Първолаците бяха подготвили друга песен, с която изпратиха второкласниците с обещанието, отново да работят съвместно.

 Втори Б клас честитиха  празника на будителите – 1 Ноември!
Приветстваха ни със слова, изречени през XVIII и XIX век от велики личности, но актуални и до днес!
https://www.facebook.com/plawena/videos/10215218888145726
Трети “Б” клас при ОУ”Св.св.Кирил и Методий”, в лицето на Себастиян Орлоев и Ульяна Францева поздрави всички учители по случай Деня на народните будители.
https://www.facebook.com/photo?fbid=4617055805032806&set=pcb.3117277045045054
Познаваш ли будителите? Открий имената им! Това беше днешната задача за учениците от втори Б клас.
Тези, които се справиха най-добре получиха медали, а другите си обещаха, да се постараят за догодина.
Перото замести химикалките в 2 а клас
Днес децата от втори “а” клас сами си направиха хартиени пера, за да се върнат във Възраждането и да усетят духа на народните будители, живели в миналото.С любов и признателност учениците изработиха табло, посветено на светлото им дело.
Оспорвана беше битката между “Тигрите”, “Орлите” и “Златните момичета” – отборите на пети “в” клас. Те премериха знания в състезание, посветено на Деня на будителите. Кой будител препоръчва учението да минава под форма на игра, а не задължение, лесно ли се пишат приказки, и кой ще подреди най-бързо десетбуквена дума, свързана с 1 ноември – това бяха част от кръговете на състезанието. И както на всяка надпревара, публика не липсваше – децата от трети “а” клас насърчаваха участниците и им даваха своята подкрепа. За тях също имаше задачки: Какво означава пословицата “Една лястовичка пролет не прави” и пада ли крушата по-далеч от дървото?! Децата тълкуваха народни мъдрости и съчиняваха разкази по картинки. Накрая за всички имаше бонбони.
Учениците от 1- “а” клас твориха неуморно през месец октомври . Изработиха ” Дървото на умните” ,представяйки самите себе си. Направиха шареният килим на есента, почетоха Народните будители с табло за 1 ноември. Всичко това постигнаха с подкрепата и креативността на любимата си г-жа Богданова.
В навечерието на този празник V,,а”и ,, V,,б”клас се обърнаха към личностите дали духовни стимули на народа ни през вековете. Припомниха се основни моменти от биографията им и рецитираха стихове на български автори.
Всеки знае имената на Паисий, на Неофит Бозвели,на Найден Геров – достойни български просветители. Затова учениците от 6б решиха да запознаят останалите ученици с делата на свои по-малко известни сънародници като: Асен Йорданов, който е създател на въздушната възглавница, първия транспортен пътнически самолет и е работил върху апарата Джордафон; с откривателя на първия дигитален ръчен часовник- Петър Петров. Българин е и човекът, открил най-отдалечената от Слънцето звезда- п-р Димитър Съселов. Шестият сърдечен тон пък е открит от професор д-р Иван Митев. Сред най-известните българи се нареждат и имената на Димитър Пасков/ хапчето Нивалин/, Иван Ночев, Георги Наджаков, Стамен Григоров/киселото мляко/.Българка е и първата жена летец на боен самолет.
Г-жа Иванова пожела на шестокласниците си сред тях да има бъдещи велики откриватели и изобретатели!
По случай 1 ноември- Ден на българските будители, учениците от трети “а” клас подготвиха табло с бележити българи и разказаха за техния живот и дело.
Денят на будителите е един от най-светлите български празници.Съвместна инициатива за приемственост м-у големи и малки ученици от 4″а” и 1″б” клас по повод 1-ви ноември ,стимулира будителите от 4-ти клас да предадат своите знания на малките многознайковци от 1-ви клас.Чрез беседа и кратка викторина,чрез оцветяване на изображения на видни будители и в края на срещата с изпълнение на бълг.химн учениците отчетоха Деня на нар.будители.
https://www.facebook.com/100013098228467/videos/1069530013493596
Денят на будителите е един от най-светлите български празници.Съвместна инициатива за приемственост м-у големи и малки ученици от 4″а” и 1″б” клас по повод 1-ви ноември ,стимулира будителите от 4-ти клас да предадат своите знания на малките многознайковци от 1-ви клас.Чрез беседа и кратка викторина,чрез оцветяване на изображения на видни будители и в края на срещата с изпълнение на бълг.химн учениците отчетоха Деня на нар.будители.
https://www.facebook.com/100013098228467/videos/1069530013493596
Алманах на будителите пишат наши четвъртокласници
С много интересна инициатива на наши ученици е белязан Денят на будителите – четвъртокласниците от б клас от миналата година списват Алманах на народните будители. В него децата събират интересни факти за живота на най-будните българи, лепят снимки, рисуват – разказват, за да оставят своята следа в историята на училището. И понеже всички знаем за каузата на будителите от миналото и техния безспорен принос, тази година децата решиха да насочат вниманието към съвременните будители, чиито живот и дело са посветени на запазването на националната ни идентичност в днешните объркани времена, в които е особено трудно да я съхраним. Защото съвременни народни будители има! Началото се постави със страницата на „Златният физик на България“ – Теодосий Теодосиев.
Освен подготовката на Алманаха за Деня на народните будители, четвърти б клас проведе беседа на тема „Жените будители в българската история“, а една от ученичките – Мирра Разилова представи презентация за една от тях – безсмъртната Райна Княгиня.
1-ноември, честваме Деня на народните будители.
Той е посветен на делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.
Учениците от 3“Б“ клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий“
Изображението може да съдържа: 4 души
По повод 1-ви ноември учениците от 4″а”клас изработиха интересна книжка с информация за известни български будители ,както и постер с велики будители и революционери.