Новият спортен център на открито е с оборудване, което позволява игрището да се използва мултифункционално – за футбол, волейбол и баскетбол

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Свети Влас вече има ново, модерно и впечатляващо със своята многофункционалност спортно игрище. Придобивката е реализирана с финансов ресурс по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища на МОН и дофинансирана със значителни средства от Община Несебър.

Новият спортен център на открито е с оборудване, което позволява игрището да се използва мултифункционално – за футбол, волейбол и баскетбол. В периферията на новоизградената площадка са разположени 6 зони, всяка предоставяща допълнителни възможности за привличане на вниманието и интереса на децата на тема спорт. Зона „Подготовка“ посреща учениците при влизане на територията на спортната площадка.

Предвидено е място за преобуване, съхранение на багаж, място за безопасно оставяне на раници. Зона „Загрявка“ напомня на децата, че загрявката е важна и ги информира за ползите от нея и начините за изпълнението й преди спорт. Зоната включва амфитеатър, който осигурява подходящи нива за упражнения за разтягане, както и кът за публика по време на игри.

Зона „Раздвижване“ е стената в източната част на обекта, която е ниска и удобна за упражнения срещу стена, посредством въжета и инфорграфики с указания за подходящите упражнения.

Зона „Ловкост“ е дългата северна стена прилежаща към игрището, която предоставя площ за стенни игри – тенис и други маркировки за ловкост, точност и координация чрез използване на топче или топка.

Зона „Тренировка“ е обособена в западната част на игрището. Изпълнена от пространствена катерушка, едновременно предоставяща кът за отдих с мрежи и хамаци, обезопасен от потенциално идващи топки от съседното игрище.

Зона „Тонус“ изпраща учениците с упражнения за разтягане на мускули и инфографики, онагледяващи ползите от спорта. Спортната площадка е изпълнена с износоустойчиви противоплъзгащи материали, с акцент върху изграждане на модерна среда с висококачествена равна настилка и висока обезопасяваща ограда.

Автор: Флагман.бг