Денят на християнското семейство в нашето училище

Много емоционален бе днешният празник, който предизвика безброй усмивки и сълзи от радост. Учениците от трети „а“ клас изготвиха постер за Деня на християнското семейство и картички за родителите си, а трети „б“ изгледаха презентация и дискутираха на тема „Традициите в нашето семейство“ .

5 „а“ клас изнесоха празнично тържество- с огромен трепет и вълнение изразиха обич и уважение към своите родители. “….защото семейството е единствената скала, която стои стабилна, единствената институция, която работи безотказно!” – с тези думи приключи подготвената им програма.

И учениците от 5 „б“ клас поздравиха своите родители с празничен рецитал. Гостите бяха посрещнати в актовата зала под звуците на Дебеляновото стихотворение „ Да се завърнеш в бащината къща „.Всяко едно дете предварително беше направило родословно дърво, някои споделиха,че са научили много интересни неща, свързани с историята на родовете си. Със стихове благодариха на своите семейства за обичта и топлината, с която ги даряват. Поднесоха им в знак на признателност по една молитва – благослов за здраве и благополучие. Изгледаха презентация със свои снимки, рисунки, сентенции за семейството. В края на празника г-жа Иванова им предложи рецепта за щастливо семейство. Петокласниците и в часа по изобразително изкуство рисуваха на тема „Щастлив ден с моето семейство“.

Първокласниците от „а“ клас направиха картички за своите родители, те изработиха и книжка с приказката „Дядо ряпа вади“ с поуката „ когато семейството е сплотено, работата върви“.Децата от първи “б” клас също изработиха специални картички, които ще отнесат в къщи.