Учениците от първи “в” изработиха ангели. Те подариха по едно на всички класове от начален етап с посланието всички да бъдем добри като ангели, да си помагаме, защото всички в училище сме едно голямо семейство!

Още Конфуций е казал преди хиляди години: “Силата на нацията идва от целостта на дома”. Защото семейството трябва винаги да е онзи топъл пристан, който приютява и дава сили, и в дни на изпитания, и в щастливи дни. А в тези трудни времена учениците от втори “а” клас ни дават от своята  детска вяра, смелост и любов – те поздравиха своите родители за Деня на християнското семейство.

https://youtu.be/PmwA30bwPac

Втори Б клас говориха по детски за 21 ноември  В днешния ден трябва да се замислим за значението му, за почитта към родителите и нашите задължения към духовното развитие на децата и мисията ни – да възпитаваме новото поколение в дух на уважение и почит към род и родина!

https://youtu.be/PmwA30bwPac

Честит празник от първи “в” клас с поздрав с Вазовата молитва,  в ръцете им греят  ръчно изработени картички за техните семейства!

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.  По този повод трети “Б” клас изработиха рамки за снимки,а  учениците от 3 “А” клас изработиха книжки и картички.

Учениците от 1 “б” клас знаят, че семейството и домът са свещено място, в което научават най-ценните житейски уроци, като усвоят важни знания за света. Те изработиха картичка, като вътре нарисуваха своите семейства.

Да имаш семейство означава да си част от нещо много прекрасно. Това е да обичаш и да бъдеш обичан до края на живота си. Независимо от всичко – това бе посланието, което отправиха децата от четвърти а клас към своите родители.

В отбелязването на празника се включиха и учениците от 5“а“ клас, които отправиха видео-послание към своите родители. В него те изказват своята благодарност за обичта и подкрепата на своите семейства и споделят най- милите си мигове с тях.